Bejelentés


és koronázatlan királya.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

 

Bemutatkozás

 

Üdvözlöm az oldalunkon!


 

 

 

 

Szűcs Renáta vagyok a "Dreams of a Lion Bullmastiff kennel " tulajdonosa.


2001-től foglalkozom ezzel a fajtával, bár igazából  ezt a kennelt  nem olyan régen 2015-ben Semsei Gáborral hoztuk létre.


Kennelünk fő célja, minél több egészséges és a standardnak megfelelő kutyusokat tenyészteni, mely helytálljon  kiállításokon és családi kutyaként is, illetve a lehető legjobb családot biztosítani nekik ahonnan pozitív visszajelzéseket kapunk a kutyáink felől.


Amit sikerült fiatal tenyésztőként tudást elsajátítanom azt mind 100%-osan próbálom továbbadni a kutyáink új tulajdonosainak, annak reményében,hogy az elkerülésük után is egészségesen fejlődjenek és szép kutyák váljanak belőlük.


Ezért is szeretem tartani a kapcsolatot a leendő gazdikkal , visszanézni a kutyáink fejlődését a pozitív és esetleg a negatív visszajelzésekkel együtt , így segíthetünk egymásnak a kennelünk folyamatos fejlődése érdekében is.

 

Ismerd meg kennelünket és kutyáinkat!

"A kutyázás a hobbink és egy életforma"

 

 

Ha kíváncsi vagy a részletekre.....

 

Kennel nevünk:

" Dreams of a Lion Bullmastiff kennel" Jelentése: " Egy Oroszlán Álmai"

1988 Augusztusában láttam meg a fényes napvilágot, az oroszlánok jegyében. És ahogy szokták mondani a kutya hasonlít a gazdájára, vagy fordítva? A Bullmasztiff pedig a "kutyavilág Oroszlánja"

Gyerekkorom óta vágytam egy saját kutyára,majd többre és egyre szebbekre........Úgy érzem most már megtaláltam a hozzám illő oroszlánjaimat és szeretnék még több gyönyörű egészséges oroszlánt a falkámba.

Szeretném megmutatni, hogy egy Oroszlánnak Arany szíve van!


"Egy lány aki baba korában kezet fogott a négy lábúval és azóta a két lábúnak csak a lábát nyújtja."


Én nem álmodtam meg a jövőmet, nem lettem az aki akartam és nem is akartam  ezzel a fajtával foglalkozni.

 

Szüleim évekig Ujfunlandi és Landseer fajtával foglalkoztak, majd jött a gólya és közéjük dobott engem is.

Az első kiállításomon akkora lehettem mint egy 5 hónapos ujfundlandi, de már akkor sem foglalkoztatott hogy több kutyanyál volt rajtam mint a sajátom.

Emlékeim szerint 8 évesen jelentettem be szüleimnek, hogy akkor én most fajtát váltanék, mert szép és jó a micimackó típusos 4 lábú, de kinőttem a mesékből most már szeretnék egy Kutyát ami csak és kizárólag egy Rottweiler lehet. Cool

A nagy bejelentés előtt hetekig tanulmányoztam a fajta működési elméletét, mindhiába, mert sikerült a szülők tiltólistás kutyáját kiválasztanom, idézném őket: " Gyerekem! Majd a saját házadba a saját családodhoz a saját pénzedből vehetsz magadnak "harci" kutyát! "

Hát igen...a világ összeomlott bennem, és az élet is értelmetlen volt ezek után Smile

Mit tudtam volna tenni majd 10 évesen, izgatottan vártam, hogy saját házam,saját,családom és saját fizetésem legyen!

Sok-sok év alatt sem sikerült meggyőznöm  a szülőket, hogy a Roti nem egy gyilkológép mint ahogy a média azt kiszinezi, így a mai napig sem kaptam. Undecided

Idővel szüleim is befejezték a kutyázást . Majd eltelt egy kemény év kutya nélkül, ez az egész családot nagyon megviselte hisz mindig volt pár négy lábú a családban.

Egyszer hazaállítottam egy videókazettával, aminek mi más lenne a főszereplője mint egy kutya. címe: Kutyafuttában

Igen egy  Bullmasztiff kutya. Itt kezdődött minden. Hazavittem, megnéztem, majd megnéztük és újra megnéztem vagy 10-szer.

Egyik nap teljesen véletlenül Ámítógép bekapcsolva hagyva kutyás apróhirdetések oldalán több oldalon kinyomtatva az asztalon a fajta standard,tartása,ápolása és ami a legfontosabb hogy egy igazi gyerekbarát .

Én jó kislányként tanulást színlelve vártam a szobámban a reakciókat, amire nem is kellett olyan sokat várni...

Jöttek a kérdések felém, de kicsit határozottabban mint 8 évesen sikerült meggyőzni őket hogy a Bullmasztiff egy családbarát fajta és pár nappal később ki is néztünk pár tenyésztőt ahova elmentünk érdeklődni.

Kiválasztottam első Bullmasztiff  hobbi kutyámat és hazavittük Hegyaljai Tigris Boróka Doriszt . Szerelem volt első látásra. Akivel együtt nőttem fel egymást tanítgattuk, de mondhatom azt hogy ő tanított engem, fegyelemre, tiszteletre,felelősségtudatosságra, szeretetet,békességet és egy örök barátot kaptam tőle. Köszönöm és Nyugodj Békében Doriszkám!  2001-2015

 

 

Dorisznak köszönhetően annyira megszerettem ezt a fajtát, hogy eldöntöttem szeretnék velük komolyabban is foglalkozni. Így lemondva  a Spanyol utazást is,inkább megvettem az első kan kutyámat akit hónapokig keresgettem kiállításokat és tenyésztőket végig járva Ő volt Safety of Flatland Puccini Dionüszosz.Pár évvel később Hozzám került Large Black von Emily-Rose vele hoztuk le első almunkat Large Black Von Emily-Rose és Székely Szentkirályi Leonidas párosításból  10 szép egészséges kiskutya született 5 kan 5 szuka akiknek nagyon örültünk.

 


 

 

 


Ebből a párosításból lett két szép szukánk Diamond és Dyon(Nancy)


 

 

 

 

Több éves tapasztalatok, tanulmányozások és tenyésztők segítségével sikerült elindulni egy úton ahol az a fő cél, hogy egészséges genetikailag is jó felépítésű agressziótól mentes standardjahoz hű kiállítási és családi kutyákat tenyészthessünk.


Ezúton is szeretném megköszönni szüleimnek, barátaimnak és sporttársaimnak a sok segítséget!

 


 
Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!